nieuws

u heeft ook nieuws ........ mail het door aan thee@zeelandnet.nl

!
!
!
Vlaamse amazone in de meest prestigeuze Spaanse rijschool

Telefacts ging ook op bezoek bij de prestigieuze Koninklijke Andalusische Rijschool. Het is één van de meest exclusieve maneges ter wereld en enkel toegankelijk voor de meest getalenteerde ruiters ter wereld. Een van die ruiters is de Vlaams Janey, een meisje van 18 uit Stekene. Ze slaagde met brio voor haar theoretische en praktische ingangsproef en blijft (als eerste en enige Vlaamse) de komende 4 jaar in Jerez de la Frontera.  ‘Ik wil mij vooral als amazone ontwikkelen. Daar krijg ik hier volop de kans toe met al die professionals en hoogopgeleide paarden, het zijn echte leermeesters.’ ‘Ik denk dat er niet veel plaatsen bestaan waar je de kans krijgt om op toppaarden te rijden en met topleraars te werken.’  De rijschool is bekend van zijn adembenemende shows. In april doet het hele circus ook België aan. Ook Janey zal er dan bij zijn, al moet ze zich voorlopig wel tevreden stellen met een rol achter de schermen.  ‘Vanaf het vierde jaar kan het zijn dat we mee naar het buitenland mogen. Het is wel slechts in 1 nummer dat leerlingen mee mogen rijden maar het is sowieso een hele ervaring.’  Dit is het unieke verhaal van een Vlaamse amazone op de meest prestigieuze rijschool ter wereld.

Voltago in B kader
ERMELO (21-05-2012) - Tijdens de laatste selectiewedstrijd van de Felix Hippische Juristen Cup in Ermelo heeft Zoë de Booij met Voltago (v. Volltreffer) haar laatste benodigde kaderscore gereden. Met achtereenvolgens 68,18% in Saumur, 66,93 % tijdens CDI Roosendaal en 67,31 % afgelopen weekend in de Felix hippische juristen cup in Ermelo, heeft zij voldoende gepresteerd om opgenomen te worden in het B kader pony dressuur.
bron: nrps.nl
horses.nl

Saumur: jeugd in de prijzen

28/04/2012 09:57

De Nederlandse jeugd, die dit weekend aanwezig is in het Franse Saumur, wist daar gisteren in diverse rubrieken prijzen in de wacht te slepen. In de landenproef bij de pony's was er een tweede plaats voor Patricia Bielefeld in de CDI-tour.

Met haar pony Tunja's Eduard (v. De Mensinghe's Rinaldo) scoorde zij 68,89%. Cato Hemels scoorde met Rubels junior (v. Rubels) 64,59% en eindigde daarmee als dertiende. In de CDIO-tour was Zoe de Booij de beste Nederlandse. Zij stuurde Voltago (v. Voltreffer) naar 68,17% en belandde daarmee op de dertiende plaats.

Twee Nederlandse amazones wisten zich bij de young riders in de prijzen te rijden in de CDI-wedstrijd. Brigit van der Drift kwam met Santa Domingo (v. Krack C) tot 66,23% en pakte daarmee de zesde prijs. Chaneeqa Dam sloot aan op de zevende plaats. Met Ureka (v. Krack C) kwam zij tot 65,18%.

bron: http://www.horses.nl/dressuur/nieuws/24657/saumur-jeugd-in-de-prijzen

horses.nl

Biarritz: topresultaten voor Nederlanders

22/10/2011 11:05

De Nederlandse deelnemers die afreisden naar het Franse Biarritz zetten daar goede resultaten neer. In zowel rubrieken op hoog dressuurniveau als rubrieken voor jonge paarden werden al de nodige overwinningen en aanvullende prijzen in de wacht gesleept.

Joyce Lenaerts won donderdag de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden. Met Beukenvallei's Bink (v. Painted Black) kwam zij tot 83,20%. Karen Nijvelt volgde op de tweede plaats met Berato en 82,60%. Lenaerts won ook de zesjarigen. Dit deed ze met Authentic en 78,20%. Met Beukenvallei's Ubique schreef ze de Prix St. Georges op naam met een score van 70,97%. Nijvelt eindigde als tweede met Wall Street (v. Contango) en 67,44%. Danielle Heijkoop won de Intermediaire I. Ze deed dit met Siro (v. Gribaldi) en 64,39%.

Op vrijdag schreef Machteld Hoeflake de young riders-rubriek op naam. Met Paso Doble (v. Krack c) scoorde zij 68,31%. Met Ontario (v. Contango) scoorde ze 65,81% en eindigde daarmee als vierde. Marjan Hooge reed Diamonds Are Forever (v. Diamond) naar 68,05% en pakte daarmee een tweede plaats in de ponyrubriek. Zoe de Booij scoorde hier 65,97 met Kantje's Renaldo BB (v. Kantje's Ronaldo) en eindigde op een vijfde plaats. Julie de Baerdemaeker scoorde met Captain Jack Sparrow (v. Jazz) 64,73 en eindigde als derde.


bron: http://www.horses.nl/dressuur/nieuws/22229/biarritz-topresultaten-voor-nederlanders
op de knhs site 22/08/2011

verslag KNHS Regiokampioenschappen Zeeland

 lees verder klik .........

horses.nl

Pompadour: Nederlandse deelnemers doen het goed

02/07/2011 10:07

De Nederlanders die deelnemen aan de CDI3* wedstrijd en het CDIYJP in het Franse Pompadour deden gisteren goed mee. In de verschillende klassen vielen de Nederlandse deelnemers in de prijzen. Zo was het Leida Collins-Strijk die er met de winst in de Grand Prix vandoor ging.

De amazone uit Riethoven verscheen in de ring met On Top (v. Jetset D). De combinatie wist alle juryleden in te pakken en eindigde op de eerste plaats met 70,85 %. De tweede plaats was voor de Franse Anne Sophie Serre, die met Le Guerrier (v. De Niro) een totaal van 67,13 % scoorde. Op de derde plaats eindigde de Belgische Fanny Verliefden, die met Rubel 13 (v. Rubinstein I) een percentage van 67,11 % bij elkaar reed.

Bij de young riders eindigde Dindi van den Brink gisteren aan kop. De amazone reed met Gaspari (v. Sandro Hit) naar de overwinning met een score van 66 %.

Bij de junioren eindigde Britt Baeten achter vier Belgische deelnemers op de vijfde plaats. Zij verscheen met Utalyn (v. Gribaldi) in de ring en scoorde een percentage van 63,21 %.

In de rubriek voor de pony’s eindigde Zoe de Booij op de derde plaats met Kantje’s Renaldo BB (v. Kantje’s Ronaldo). De combinatie scoorde een totaalpercentage van 66,71 %. De vijfde plaats in deze rubriek werd ingenomen door Marjan Hooge die met Mr. Matcho (v. Manolito) een score van 65,57 % bij elkaar reed.

In de klasse voor de zesjarige paarden, die uit vier combinaties bestond, eindigde Joyce Lenaerts met Authentic (v. Furst Heinrich) op de eerste plaats met een percentage van 83,4 %. De tweede plaats werd ingenomen door Wilma Wernsen, die met Apretado (v. Scandic) 74,8 % scoorde.

Bij de vijfjarige paarden eindigde Karen Nijvelt op de tweede plaats met Berato (v. Sjarlo) met 74,4 %. Ook nam de amazone de derde plaats in, maar dan met Banjo (v. Hemmingway) met 72,4 %.

bron: http://www.horses.nl/dressuur/nieuws/20797/pompadour-nederlandse-deelnemers-doen-het-goed
in de pers

Meisje van 16 mag naar prestigieuze Spaanse rijschool ....... lees meer klik

op de knhs site

KNHS Regiokampioenschappen Zeeland dressuur .........lees meer klik

in de pers

Stephanie de Frel heeft haar roeping gevonden ............. lees meer klik hier

gelezen en gehoord